image alt

Een woning kopen. Hoe werkt dat eigenlijk?

Dit is ‘m! Je hebt eindelijk jouw droomwoning gevonden. Na maanden van speuren op het internet en geduldig wachten, wil je jouw toekomstige nieuwbouwwoning kopen. Maar, hoe werkt dat eigenlijk?

Aanmelden

Een belangrijke 1e stap is dat je je bij ons aanmeldt als belangstellende voor de fase waar jouw droomhuis deel van uitmaakt. Dat doe je door jouw NAW-gegevens achter te laten bij het woningtype van jouw keuze of het hartje aan te klikken bij jouw favoriete woning. Maak dan ook gelijk een persoonlijk account aan. Dan krijg je toegang tot extra functies als woningen vergelijken en extra nieuws.

Als je je hebt aangemeld ontvang je niet alleen regelmatig een update over de ontwikkeling van de woningen en het buurtje, maar je hebt ook meteen de zekerheid dat je de volgende stap kunt doen. Want zodra de verkoop start krijg je van ons een e-mail met de informatie om je direct online in te schrijven voor de bouwnummers van jouw voorkeur.

Inschrijven voorkeuren

Op de dag dat de verkoop start ontvang je om 17.00 uur een e-mail met een link naar de speciale verkooppagina. Op dat moment is op de website alle informatie beschikbaar waarop jij jouw keuze kunt baseren. Je kunt maximaal 5 voorkeuren doorgeven. Tot aan de sluitingsdatum kan je je voorkeuren wisselen, woningen uit je lijstje verwijderen of toevoegen. Deze wisselingen worden direct opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Per toekomstig huishouden wordt slechts 1 inschrijving geaccepteerd.

Voorkeur woning

Let op! Je ontvangt deze e-mail met link alléén als je je hebt aangemeld voor een of meerdere woningtypen of woning(en) behorend bij de fase die in verkoop gaat. Als je dat nog niet hebt gedaan of je weet het niet zeker, doe het dan nu alsnog.

Voorkeuren

Toewijzing loting op bouwnummer

Daarna vindt de loting van de woningen plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij hanteren wij onderstaande procedure:

1) Aantal kandidaten per bouwnummer 
Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. 

2) Loting bij notaris
Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer gaan wij voor dit bouwnummer over tot loting bij de notaris. Kandidaten die niet als optant ingeloot worden op een bouwnummer, worden ingeloot als reservekandidaat voor dit bouwnummer.

Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel ons als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner, een voordeel.

Optie

Na de toewijzing krijg je binnen een week bericht of je droomhuis al dan niet aan jou is toegewezen. Heb je een huis toegewezen gekregen, dan is dit eigenlijk moment dat de aanschaf van jouw droomhuis in jouw handen ligt.

Wel woning

Gefeliciteerd! Je hebt een huis toegewezen gekregen!! Je hebt daarna een week de tijd om te beslissen of je de woning accepteert en of je ‘m wilt kopen. Tijdens deze periode kan je je vragen stellen aan ons of de makelaar om een weloverwogen beslissing te nemen. Dit kan online of tijdens een fysieke afspraak.  Ben je al direct zeker van je zaak, dan kan je direct doorgaan met de koop. Wil je er toch vanaf zien dan kan dat kosteloos en zonder verplichtingen.

Geen woning

Helaas, er waren meer kandidaten dan woningen waardoor je geen huis toegewezen hebt gekregen. Je krijgt hiervan dan een bericht. Maar je kans is nog niet helemaal verkeken. Als iemand afziet van de koop, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Misschien heb je in dit geval meer geluk. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Contract tekenen

Als je het helemaal zeker weet en je wilt het huis kopen, dan maak je een afspraak met de makelaar. Samen lopen jullie de contracten door voor de grond en voor de bouw van het huis. Heb je daar eventueel nog vragen over dan kan de makelaar die beantwoorden. Na het zetten van jouw handtekening is de laatste stap gezet en begint de volgende fase.

Contracten tekenen

Jouw huis!

Daarmee is jouw droomhuis dan écht jouw eigen huis! De bouw start op het moment dat minimaal 70% van alle woningen in het project is verkocht. Én als aan alle andere opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst is voldaan. Hierover ontvang je van ons dan uiteraard een bericht. Samen met de aannemer maak je afspraken over het meer- en minderwerk en andere wensen over jouw huis. Vanaf de start van de bouw is de aannemer jouw vaste aanspreekpunt. Via email houden we je op de hoogte over de andere ontwikkelingen in jouw nieuwe buurt.

Veel gestelde vragen

Over het kopen van een huis bestaan veel vragen. In onderstaande FAQ hebben wij de meestgestelde vragen verzameld.