Logo Logo

Leuke winkels en gezellige terrasjes

Het provinciestadje Schagen is uitgegroeid tot een volwassen plaats met een sterk regionaal karakter. Je hebt hier de allure van de stad en de dorpse gemoedelijkheid ineen. Het overdekte winkelcentrum, de vele eet- en drinkgelegenheden en terrassen trekken veel mensen naar Schagen.

De voorzieningen rond Nes Noord

Winkelen

Het centrum van Schagen vind je alles voor een heerlijk dagje winkelen: winkels, restaurants, café’s en cultuur. Je kunt uitgebreid winkelen op de Gedempte Gracht of in de Nieuwstraat, maar ook in het overdekte Makado winkelcentrum, dat ruimte biedt aan 60 winkels. Het aanbod is gevarieerd, van speelgoedwinkel tot supermarkt, van schoenenwinkel tot poelier. De weekmarkt in Schagen is op donderdag op de Gedempte Gracht en de Laan.

Cultuur en recreatie

Op cultureel en recreatief gebied heeft Schagen veel te bieden. Je vindt hier onder andere verschillende musea, bioscoop Cinemagnus en Zwembad De Wiel. Ook heeft de gemeente vele monumenten; gemeentelijke, provinciale én rijksmonumenten. Het oude gemeentehuis van Schagen heeft plaats gemaakt voor het Cultuurhuis Markt 18, waarin onder andere een openbare bibliotheek, een theater en een muziekschool zijn gevestigd.

Onderwijs en zorg

Schagen heeft een ruim aanbod op het gebied van onderwijs en zorg. Apotheek en huisartsen zijn in de buurt en er zijn meerdere basisscholen. Voor voortgezet onderwijs kunnen kinderen terecht op het Regius College (praktijkonderwijs tot en met gymnasium) en het Clusius (VMBO en MBO).

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?